Adakah anda mencari-cari rahsia sistem Jabatan Sumber Manusia Syarikat Swasta (HRD) di Malaysia?
“Rahsia Lulus Temuduga Pertama, Mudah Disahkan dalam Jawatan, Cepat Naik Gred, Cepat Naik Pangkat, Mudah Dapat Bonus Penuh, Naik Gaji Maksima dan Menjamin Keluarga Cemerlang Dibongkar”


Tiada siapa mendedahkan rahsia sistem HRD yang sebenarnya kerana ianya dikategorikan sebagai ‘sulit & rahsia’. Kini ‘orang dalam’ yang pernah memegang jawatan tertinggi dalam jabatan sumber manusia mendedahkannya untuk anda.


Daripada: Puan Junaidah Hamdan (Bertudung Putih)
Lokasi: Sepang, Selangor
Tarikh:

Perkara: Pendedahan sistem HRD Syarikat Swasta Di Malaysia

Salam sejahtera adik-adik graduan dan sahabat sekalian,

Sebenarnya ‘HRD’ adalah singkatan kepada perkataan dalam bahasa inggeris ‘Human Resource Department' atau dalam bahasa Melayunya adalah Jabatan Sumber Manusia.
Mudah disebut dan diingati. Saya menggunakan perkataan ‘HRD’ dalam setiap perbincangan kita nanti.

Dalam sebuah syarikat pastinya ada ramai kakitangan. Justeru setiap individu pekerja mestilah bersaing untuk mendapat tempat terbaik baik dalam hal naik gred, naik pangkat, kenaikan gaji tahunan, point untuk bonus dan pelbagai pampasan lain.

Bagaimana kita nak bersaing jika kita tidak tahu bagaimana bentuk penilaian, kategori pemarkahan, apakah kriteria yang mereka nilai dan siapakah pula pegawai penilai tersebut. Inilah peranan e-book 'RahsiaHRD' yang akan memdedahkan semua proses dan kriteria penilaian untuk anda menguasai, merancang strategi bagi mendapatkan markah penuh.

(Private & Confidential)

HRD memang tidak dapat dipisahkan dengan terma ‘kerahsiaan’ & ‘sulit’. Tidak ada perkara berkaitan dengan sistem HRD akan dedahkan. Malah ianya merupakan satu kesalahan bagi semua kakitangan dalam HRD menghebahkan sistem pemarkahan atau penilaian. Pendek kata semuanya Rahsia dan Sulit. Hanya ‘orang dalam’ HRD yang tahu segala rahsia sistem HRD di Malaysia.

Kini….’orang dalam’ HRD membongkar rahsia sistem HRD syarikat swasta dalam Pakej 'RahsiaHRD' khas untuk anda yang sentiasa menunggu peluang hebat ini.

Rahsia sistem HRD ini dibongkar oleh Puan Junaidah Hamdan (sayalah tu…) yang telah berkecimpung hampir 15 tahun dalam dunia Pengurusan Sumber Manusia.

Terlibat sebagai PANEL :-
• Penemuduga
• Pengesahan jawatan
• Kenaikan gred
• Kenaikan pangkat
• Pemberian point bonus
• Kenaikan gaji
• Budget penggajian syarikat
• Perhubungan industri dan pelbagai perkara Rahsia dan Sulit berkaitan dengan sistem sumber manusia syarikat swasta.

Pastinya anda memperolehi sesuatu yang berharga dengan pengalaman 15 tahun dikumpulkan dalam satu pakej padat 'RahsiaHRD'.

Jawatan pertama saya selepas keluar ‘U’ adalah sebagai kakitangan bukan eksekutif sahaja di HRD. Berjaya dalam temuduga pertama dalam anak syarikat PROTON. Walaupun jawatan rendah tapi saya tak mahu buang masa. Redah jerr... masa tu. Kebetulan saya bekerja di Jabatan Sumber Manusia. Setelah tahu rahsia proses dan penilaian, saya dengan mudah naik gred dan naik pangkat.

Hasil dari pengetahuan Rahsia Penilaian dalam HRD saya dapat mengambil tempat bos saya dalam tempoh beberapa tahun sahaja. Tidak perlu membodek dan mengipas Pihak Pengurusan (sikit-sikit bolehlah..jangan sampai terlalu ketara), jika kita tahu apa yang mereka nilai dan kita berikan prestasi yang terbaik mengikut kategori tersebut, akhirnya pasti kita akan dinaikan pangkat dengan mudah.

Kini saya kongsikan semua sistem dan proses penilaian untuk lulus temuduga pertama, mudah disahkan dalam jawatan, mudah naik gred, naik pangkat, kenaikan gaji tahunan yang maksima dan point penuh untuk bonus. Malah boleh diaplikasikan dalam pembangunan keluarga kearah kecemerlangan kerana konsepnya sama iaitu mengurus sumber manusia supaya menjadi lebih berhasil.

Semuanya ada di dalam pakej ebook 'RahsiaHRD' ini. Saya dedahkan dan bongkarkan semuanya untuk kepentingan masa hadapan anda dan keluarga.

Siapa Saya Yang Suka Sangat  Nak Mendedahkan 'RahsiaHRD' untuk anda?

Setelah saya bersara dari bekerja tetap saya sekarang menjadi seorang penulis bebas. Setakat ini 2 buah buku saya telah berada di pasaran: 1) Buat Duit Dengan Restoran dan 2) 101 idea bisnes home based. Saya sentiasa ingin berkongsi pengetahuan untuk membantu semua individu atau organisasi untuk berjaya dalam pelbagai bidang.Buku tulisan saya yang telah berada dipasaran.....

Sekarang saya ingin mendedahkan segala rahsia dalam Jabatan Sumber Manusia Syarikat Swasta semata-mata untuk membantu orang ramai gembira dan berjaya dalam kerjaya masing-masing dan dalam membangunkan keluarga cemerlang. Kali ini saya lakukan dalam bentuk e-book supaya mudah anda semua memilikinya. Semuanya dilakukan dihujung jari anda, tanpa perlu pergi ke kedai buku atau pusat membeli belah. Tanpa menunggu penghantaran sekiranya membeli buku fizikal secara online.

Saya pun pernah juga jadi panel undangan dalam rancangan Apa Kata Wanita,  RTM 1. Gambar kat   bawah ni....masa dengan hos Puan Zamzarina (yang baju oren).  Saya yang pakai tudung putih tu......

RahsiaHRD ini ditujukan khas untuk anda. Jadi orang terdahulu mengetahuinya kerana anda dijamin berjaya mengatasi pesaing anda yang belum tahu rahsia ini.

RahsiaHRD memberi anda panduan untuk cemerlang dalam kerjaya

Lulus Temuduga Pertama
Pasti Disahkan Dalam Jawatan
Mudah Naik Gred
Mudah Naik Pangkat
Kenaikan Gaji Maksima
Mudah Dapat Bonus Penuh
Berjaya Memenangi Hati Bos
Glamor di pejabat dengan pencapaian tertinggi dalam pelbagai projek
Nama anda selalu disebut-sebut CEO kerana anda seorang yang sangat fokus menyelesaikan tugasan dan projek syarikat dengan cemerlang
Peratusan pencapaian prestasi melebih 100%.
Pendek kata anda akan menjadi seorang yang Cemerlang dan Terbilang dikalangan komuniti kerjaya anda

Siapakah sebenarnya yang mesti memiliki Pakej RahsiaHRD ini?
Sudah pasti tuan/puan/saudara/saudari dalam kategori berikut yang Mesti Memiliki Pakej RahsiaHRD ini

Pencari Kerja untuk berjaya dalam temuduga pertama
Penganggur untuk menghilangkan ‘title’penganggur dengan segera
Graduan siswa dan siswazah untuk dapat kerja dengan segera
Kakitangan yang telah bekerja untuk lebih cemerlang dalam kerjaya
Majikan-majikan syarikat / ketua-ketua jabatan sebagai panduan terbaik mengendalikan sumber manusia syarikat
‘Immediate Superior’ / Penyelia / ‘Line leader’ untuk lebih fokus dalam meningkatkan prestasi kakitangan dibawah ‘jagaan’ anda. Mudah capai target
Ibu bapa yang perihatin dengan anakanda yang selalu gagal dalam temuduga untuk membimbing mereka berjaya dalam temuduga
Saudara mara yang perihatin untuk memberi tunjuk ajar kepada anak-anak saudara supaya berjaya dalam kerjaya mereka
Kakak / abang yang perihatin dengan adik-adik untuk lulus temuduga dan mendapat kerja untuk sara hidup mereka sendiri
Sesiapa sahaja yang ingin mengetahui rahsia sebenar sistem HRD di syarikat-syarikat swasta  Malaysia untuk dihebahkan kepada ahli keluarga, kawan-kawan dan saudara mara. Semakin banyak anda ‘memberi’ (membantu orang lain), semakin banyak pula anda akan ‘menerima’ (mungkin dalam bentuk kebahagian, kesihatan, naik darjat dan pelbagai perkara-perkara baik yang lain).
 

Jika anda tidak memiliki ‘RahsiaHRD’ sekarang bimbang..

Pencari Kerja Bimbang anda gagal lagi dalam temuduga, walaupun persediaan rapi telah dilakukan. Pasti ini akan membuang masa dan mengecewakan anda.
Majikan
Bimbang sistem anda sekarang tidak konsisten dan akan meningkatkan lagi % rungutan pekerja kerana ramai yang telah tahu sistem HRD yang terbaik yang sepatutnya dilaksanakan melalui hebahan ‘RahsiaHRD’. Bimbang Produktiviti akan menurun. Bimbang Misi syarikat tidak dapat dicapai mengikut masa yang telah ditetapkan
Penjawat Swasta
Pesaing anda tiba-tiba bersemangat, fokus dengan tugasan dan Bimbang mereka akan mengambil alih jawatan anda. (Ini berlaku dengan diri saya dimana dengan cepatnya saya telah mengambil alih kerusi ketua saya dalam tempoh 4 tahun sahaja dengan hanya bermula sebagai kakitangan bukan eksekutif.)
 
Individu Bekerjaya
Bimbang kerjaya anda merudum sehingga menjejaskan ‘periuk nasi’ keluarga anda kerana ada orang lain yang telah memintas prestasi anda di mata ‘penilai-penilai’ prestasi di syarikat anda.
 

Siapakah Yang Bakal Cemerlang dan Memintas Prestasi Anda?
Sudah Pasti individu yang telah memiliki dan tahu rahsia dalam ‘RahsiaHRD’ ini.
Tiada siapa yang membongkarkannya selama ini. Tiada siapa mengetahuinya. Hanya Anda yang menjadi orang terdahulu mengetahui apa yang ada dalam ‘RahsiaHRD’. Anda pasti tahu…
 

Bagaimana flow temuduga yang sebenarnya.
Kategori pemarkahan dalam temuduga.
Berapakah markah yang diperuntukkan untuk kemahiran, pengetahuan, personaliti calon, aktiviti sukan, kokurikulum dan beberapa kriteria lain.
Apakah kriteria yang dinilai untuk pengesahan jawatan.
Berapakah kuota yang diperuntukkan untuk point penuh untuk kenaikan gaji tahunan dan bagaimana cara untuk menjadi staff yang tergolong dalam kuota 'excellent' tersebut.
Berapakah pula kuota 'excellent' dalam hal pemberian bonus. Bagaimana caranya untuk menjadi staff yang tergolong dalam kuota 'excellent' ini.
Siapakah yang terlibat dengan perkara-perkara di atas. Ketahuinya dan anda pasti sentiasa berhati-hati dengan pegawai penilai ini. Ibarat perumpamaan ‘pijak semut pun tak mati’ jika berada dihadapan mereka.
 
Strategi dan tips untuk anda sentiasa mengekalkan prestasi kerja dan menguasai kerjaya anda
Isi kandungan Borang Sulit untuk penilaian sah dalam jawatan, naik gred, naik pangkat, naik gaji, point untuk bonus dan semua hal berkaitan pampasan $$$$$.

Sebenarnya ramai juga yang telah berjaya dengan daya usaha mereka sendiri. Kelompok ini mungkin tidak perlukan Pakej RahsiaHRD. Walau bagaimanapun anda juga boleh memilikinya untuk membantu individu disekeliling anda. Bantulah mereka kerana semakin banyak kita membantu orang lain, pasti kita juga akan menerima bantuan ketika kita berada dalam kecemasan atau kesusahan pada masa hadapan.

Adakah Sebahagian Daripada Anda Tergolong Dalam Kelompok Kurang Cemerlang Dalam Kerjaya?

Jangan segan dengan diri sendiri untuk mengakuinya. Mengenal pasti punca dan mengatasinya adalah lebih baik dari tidak berbuat apa-apa....kan.

Adakah Anda Berada Dalam Kelompok ini?



Tak berjaya dalam temuduga.
Lambat disahkan dalam jawatan.
Lambat atau tak pernah naik gred.
Lambat atau tak pernah naik pangkat.
Kenaikan gaji tahunan yang ciput.

Letih nak tunggu naik pangkat, malah orang baru dengan mudah naik pangkat.
Saya seorang yang rajin tapi kenapa bos tak hargai???
Bonus apatah lagi….tak macam orang lain. Tiap tahun dapat bonus ciput jerr!!
Malasnya nak pegi pejabat, saya langsung tak glamor…orang tak pandang pun kebolehan saya yang saya perasan hebat.
Staff bawahan pulak macam tak hormat ajerr…aku ni sebagai ketua dia orang
CEO langsung tak pernah puji dalam meeting. Letih nak tunggu pujian… Macam menunggu buah yang tak akan gugur!
Selamanya ….prestasi kerjaya saya tidak meningkat di mata bos. Dah jatuh tahap ‘bosan’ tapi inilah ‘periuk nasi’ keluarga saya. Apa harus saya lakukan…?

ANDALAH individu yang WAJIB memiliki ebook ‘RahsiaHRD’ sekarang!
Tanpa Berlengah Lagi….…
Memperkenalkan ‘RahsiaHRD’ Versi 3.0 Kepada Anda!

Pakej ‘RahsiaHRD’ Versi 3.0

E-book dalam format pdf

Format ebook adalah PDF iaitu buku maya yang hanya boleh dibaca melalui komputer menggunakan perisian khas Adobe Acrobat Reader. Anda juga boleh mencetak ebook ini bagi memudahkan anda membacanya dimana-mana sekalipun.

Kandungan Pakej ‘RahsiaHRD’
Membongkar Rahsia, Strategi dan Tips dalam Sistem HRD/Jabatan Sumber Manusia Syarikat-Syarikat Swasta Malaysia

Ebook 1

Rahsia Sebenar Sistem HRD di Malaysia

* Rahsia sistem HRD di Malaysia.
* Rahsia bagaimana polisi dan prosedur HRD dilaksanakan.
* Rahsia tanggungjawab sebenar organisasi terhadap kakitangan.
* Rahsia tanggungjawab sebenar ketua-ketua terhadap kakitangan seliaan mereka.
* Rahsia tanggungjawab sebenar anda sebagai pekerja terhadap ketua-ketua anda demi prestasi cemerlang dalam kerjaya.

*

Jika ada kakitangan yang dilindungi oleh ‘Kesatuan Sekerja’, apakah tanggungjawab sebenar syarikat terhadap ahli kesatuan sekerja.

*

Rahsia tanggungjawab sebenar kakitangan dan majikan terhadap kos-kos syarikat.


Ebook 2

Rahsia ‘Jawatan Kosong’ dan Perlaksanaan Memenuhkan ‘Jawatan Kosong’

*

Rahsia polisi dan penilaian HRD terhadap calon-calon temuduga.
* Rahsia aktiviti syarikat swasta menjalankan proses kenaikan pangkat.
* Rahsia keperluan syarikat swasta menyediakan latihan dan pembangunan untuk karier kakitangan.
* Ketahui rahsia cara syarikat berkomunikasi dengan kakitangan mereka.
* Mendedahkan rahsia sumber-sumber pengambilan pekerja untuk syarikat swasta.
* Rahsia polisi syarikat berhubung dengan kes-kes saudara mara, suami isteri, adik beradik yang bekerja di tempat kerja yang sama.
* Ketahui terma-terma ketegori pekerja di syarikat swasta.
* Rahsia tanggungjawab sebenar syarikat swasta berkaitan dengan pelatih atau staff yang menjalankan praktikal.
* Ketahui rahsia bagaimana ‘wujudnya’ jawatan kosong dan siapa mencipta jawatan kosong di syarikat-syarikat swasta.


Ebook 3



Rahsia Penilaian dan Proses Memenuhkan ‘Jawatan Kosong’ Syarikat Swasta

*

Siapa menciptakan jawatan kosong dalam syarikat swasta.
* Rahsia proses memilih calon untuk memenuhkan jawatan kosong.
* Rahsia penilaian dalam penapisan resume .
* Rahsia kategori senarai pendek calon.
* Rahsia langkah demi langkah proses temuduga dijalankan.
* Ketahui berapakah peratusan panel penemuduga bercakap.
* Berapakah pula peratusan masa diperuntukkan untuk calon bercakap dan mempersembahkan skil dan kebolehan-jika anda telah tahu..anda mesti pandai manfaatkannya untuk memberi persembahan terbaik.
* Ketahui flow temuduga dijalankan.
* MENDEDAHKAN borang SULIT untuk penilaian calon temuduga, kategori pemarkahan dan % markah untuk setiap kategori tersebut.

Ebook 4

Yahoo! Aku Dah Berjaya Dalam Temuduga! Ketahui Proses Perlantikan dan Strategi Menguasai Kerjaya Seawal Proses Orentasi Dijalankan

*

Siapakah sebenarnya yang melantik anda memenuhi jawatan kosong tersebut.
* Apakah yang menyebabkan anda gagal dilantik walaupun telah berjaya dalam temuduga.
* Ketahui rahsia peribadi yang perlu didedahkan untuk rujukan pihak syarikat.
* Rahsia bagaimana sesi orentasi dijalankan di syarikat swasta.
* Apakah sebenarnya proses yang dijalankan semasa sesi orentasi ini. Adakah anda dibuli oleh kakitangan senior anda?
* Ketahui rahsia checklist semasa sesi orentasi dijalankan supaya kerjaya anda berkembang dengan mudah dan tiada masalah. Minta mereka berikan maklumat mengikut checklist ini supaya anda tidak ‘ditindas’ atau ‘diekploitasi’ kerana ianya berkaitan dengan keperluan Akta Kerja 1955.

Rahsia dalam 4 modul berikut sentiasa dicari-cari oleh orang ramai
untuk menjaga ‘Periuk Nasi’ keluarga.


Ebook 5

Pengesahan Jawatan

*

Ketahui definasi ‘seniority’.
* Ketahui juga bagaimana mengira ‘length of service’.
* Apakah perkara atau kejadian yang menyebabkan anda telah memutuskan/memecahkan ‘length of service’-( kiraan tempoh lamanya anda bekerja penting dalam pembahagian bonus, orang baru dapat sikit bonus, orang lama pastinya dapat bonus lebih dari orang baru’. Jika ‘length of service’ telah dipecahkan, syarikat akan mengira mengikut tarikh baru tersebut.)
* Ketahui rahsia faktor penilaian dalam tempoh percubaan.
* Tips dan strategi untuk anda disahkan dalam jawatan sebaik tempoh percubaan tamat.
* Rahsia dibongkar….didedahkan BORANG PENILAIAN SULIT dalam tempoh percubaan.
* Bagaimana flow sebenarnya dalam proses pengesahan jawatan bagi kakitangan eksekutif dan bukan eksekutif.
* Strategi dan tips untuk disahkan dalam jawatan setelah anda mengetahui flow pengesahan jawatan ini.


Ebook 6

Kenaikan Pangkat
Kenaikan Gred

*

Bagaimana kenaikan pangkat berlaku di syarikat swasta.
*  Bagaimana pula kenaikan gred diwujudkan di syarikat swasta.
* Ketahui rahsia kriteria dan penilaian dalam kenaikan pangkat dan kenaikan gred syarikat swasta.
* Adakah semua pekerja tertakluk kepada perpindahan tempat kerja.
* Apakah kategori perpindahan tempat kerja yang biasa dilaksanakan di syarikat swasta.
*  Ketahui juga bagaimana ‘memangku tugas’ dilaksanakan.
* Apakah kriteria memangku tugasan orang lain yang dibayar tambahan elaun.
* Ketahui juga apa yang dimaksudkan dengan ‘personnel change notification’ dan tanggungjawab anda mengemaskini data untuk mengelakkan masalah penggajian.


Ebook 7

Rahsia Sistem Penggajian di Syarikat Swasta

*

Salary Policy: Ketahui objektif sebenar syarikat swasta menyediakan satu sistem penggajian atau dipanggil juga ‘salary policy’. Bagaimana bentuk 'Salary Policy' ini.
* Salary Review: Bilakah masanya syarikat swasta mengadakan ‘salary review’ kerana polisi gaji syarikat swasta tidak mengikut sistem penggajian kerajaan.
* Salary Increment: Bilakah masanya pula kenaikan gaji dijalankan.
* Ketahui juga rahsia kuota untuk kenaikan gaji kerana syarikat swasta tidak akan memberi semua kakitangannya kenaikan gaji penuh.

Ini Adalah Ebook Yang Mesti Dimiliki Oleh Setiap Individu Untuk Kecemerlangan Diri, Keluarga dan Kerjaya!


Ebook 8

Rahsia Sistem Penilaian Prestasi (Performance Appraisal) Sepanjang Karier Anda

*

Ketahui objektif Penilaian Prestasi dilakukan. Adakah untuk sahkan jawatan sahaja atau untuk pemberian point bonus???….tidak!. Ketahui perkara sebenar! Jangan mendengar-dengar dari sumber yang tidak diketahui.
* Performance Appraisal: Ketahui rahsia kriteria penilaian kakitangan.
* Tips dan strategi menguasai proses penilaian prestasi
* Dibongkar….BORANG SULIT untuk penilaian prestasi untuk Kakitangan eksekutif dan bukan eksekutif.
* Ketahui garispanduan yang selalu dipraktikkan semasa proses penilaian prestasi dilakukan.
* Ketahui juga faktor-faktor yang dinilai bagi setiap individu pekerja.
*  Rahsia kuota dalam penilaian prestasi.
* Bagaimana seharusnya penilaian prestasi dijalankan. Jika anda telah tahu rahsia ini, anda boleh menegur cara ketua anda melakukan penilaian supaya kerjaya anda tidak terjejas dek kerana birokrasi pejabat atau pilih kasih.

Apa Kata Mereka Mengenai Pakej RahsiaHRD?

 Alhamdulillah. Terima kasih Puan Junaidah kerana berkongsi rahsia sistem HR di Malaysia.
Dulu masa nak mohon kerja di syarikat swasta, memang tak tahu langsung bagaimana cara kerja di syarikat swasta. Masa temuduga tu, diorang nilai macam mana, kalau dah berjaya temuduga, surat apa yang diorang nak beri. Pastu masuk kerja tu..time hari pertama apa nak buat,

Rupa-rupanya semua ada dalam pakej rahsiahrd ni. Jadi saya lebih yakin nak hadir termuduga, dan kalau masuk kerja nanti apa nak buat. Nak menangi hati bos macam mana. Kalau jadi eksekutif tu, apa tanggungjawab sebenar yang saya perlu persembahkan pada syarikat.

Dah tak banyak nk tanya bos lagi. Dapa bidang tugas, saya terus go..ja buat keja. Saya pun dah faham sebelum masuk kerja saya nak mintak diorang listkan bidang tugas saya sebenar. Nanti masa sahkan dalam jawatan saya nak mintak bos saya nilai prestasi saya ikut tugas tu. Jangan dia nak merewang2 ke bidang2 tugas saya yang lain. Kalau dia buat macam tu memang sahlah point naik pangkat saya kurang, point bonus pun kurang.

Jadi saya sangat menghargai pakej rahsiahrd yang Puan Jun kongsikan ini.

Mino
Pekan Pahang.

 

  
 Pekaj Rahsiahrd ni memang berbaloi saya baca.

Dulu saya memang search kat internet ilmu pengetahuan pasal kerja kat syarikat swasta. Kat internet memang ada tapi secara umum ja. Ke hulu-ke hilir dok mencari maklumat pasal cara temuduga, cara nak naik pangkat, cara diorang kira bonus, cara diorang kira prestasi pekerja dan macam2 lagi.

Dalam ebook ni semua ada. Semua yang kita nak tahu pasal kejaya di syarikat swasta semua ada.

Berbaloi keluar duit sekali tapi ilmunya boleh guna seumur hidup. Boleh share dengan seberapa banyak kawan dan keluarga kita. Diorang pun boleh baca tak payah nak beli lagi.

Puan Jun kata dah beli boleh share. Dia halalkan ja.. Terima kasih Puan Jun

Alissa, Perak

 

Tak sangka beli pakej Rahsiahrd ada bonus lagi.

Hari tu saya beli, Puan Jun beri 2 ebook bonus. 1. Ebook pasal nak nilai personaliti diri dan  ebook 2. berkaitan dengan padanan minat kita dengan kerjaya.
Dari 2 ebook ni dah mencakupi penilaian personaliti diri saya dan ke dua saya boleh tahu kerjaya bagaimana yang sebenarnya sesuai dengan bakat dari dalam diri saya.

Dulu saya ingat saya sorang yang minat jadi sorang jurutera komputer biasa saja. Sebenarnya saya lebih tertumpu kepada kerja2 komputer media jadi saya masuk bahagian komputer tapi di syarikat berkaitan social media sebab saya minat buat apps, website dan pelbagai AI.

Jadi saya memang rekomen korang beli ja pakej rahsiahrd ni satu. Nanti share dengan ahli keluarga. Boleh share asal korang tak jual buat profit. 

Terima kasih Puan Jun.

Farah, Kelantan

 

Mengapa Anda Mesti Memiliki Pakej RahsiaHRD ini?

Satu sistem menyeluruh yang memberi panduan kepada kecemerlangan kerjaya dan keluarga.
Anda tidak akan dapat dengan mudah daripada individu atau organisasi lain kerana ianya dikategorikan sebagai 'Rahsia dan Sulit'
Berbaloi dengan wang yang anda laburkan kerana Pakej RahsiaHRD ini boleh digunakan turun-temurun.
Sebagai Panduan mengurus ahli keluarga anda seperti anda mengurus sumber manusia syarikat juga.
Untuk membantu ahli keluarga, saudara dan rakan-rakan untuk lebih berjaya dalam kerjaya dan mengurangkan kadar pengangguran di Malaysia.
Secara keseluruhannya anda boleh mengaplikasikan sistem penilaian dalam Pakej RahsiaHRD ini sebagai garispanduan pencapaian prestasi kehidupan anda.
Kesemua sistem penilaian prestasi yang dikategorikan sebagai 'rahsia dan sulit' telah tersedia untuk anda gunakan tanpa perlu untuk 'search' di mana-mana laman web lain.

Pakej RahsiaHRD menjanjikan satu perubahan cemerlang dalam kerjaya dan prestasi keluarga anda.

Dapatkan e-book ‘RahsiaHRD’ Sekarang, Dan Saya Berikan 3 BONUS HEBAT Yang TIDAK Ternilai harganya. Percuma Sekarang…..


Soalselidik Personaliti Diri

Ketahui anda berada di kategori yang mana:-
a) Melankolik
b) Kolerik
c) Palegmatik
d) Sanguine
Ketahui definasi pentafsiran personaliti anda. Adakah anda seorang yang sangat beremosi, sangat ekstrem, sangat terkawal atau punya personaliti lengkap dan hebat.
 


Akta Kerja 1955

Ketahui akta-akta yang berkaitan dengan pekerjaan anda.
Ebook ini boleh digunakan untuk rujukan dari semasa ke semasa.




Sekarang Sudah Tiba Masanya Untuk Anda Memiliki Pakej RahsiaHRD

Nilai Pakej RahsiaHRD Sebenarnya.

Bil Keterangan Produk Harga Ebook
Utama (RM)
Harga Ebook
Bonus (RM)
1. Rahsia Sistem HRD Di Malaysia 20  
2. Rahsia Jawatan Kosong Dan Perlaksanaannya 20  
3. Rahsia Proses Dan Penilaian Temuduga 20  
4. Rahsia Perlantikan Jawatan Dan Proses Orientasi 20  
5. Rahsia Proses Dan Penilaian Pengesahan Jawatan 20  
6. Rahsia Proses Dan Penilaian Kenaikan Pangkat, Kenaikan Gred 20  
7. Rahsia Sistem Penggajian Syarikat Swasta 50  
8. Rahsia Sistem Penilaian Prestasi Dan Kecemerlangan Kerjaya 25  
9. Soal Selidik Personaliti Diri Untuk Kecemerlangan Kerjaya   50
10. Akta Kerja 1955 Untuk Rujukan Dari Semasa Ke Semasa  
 

Jumlah

195

50

Semua produk ini bernilai RM245/-
Tetapi kini anda HANYA perlu membayar RM20/- Sahaja!

Sesuatu rahsia pasti sangat mahal harganya kerana nilainya yang tinggi dan tidak akan dapat diperolehi dengan mudah.

Tetapi Pakej RahsiaHRD dibawakan kepada anda dengan harga yang rendah pada maklumat yang bernilai tinggi.

Rasional Pembelian Anda

Apalah sangat RM20  berbanding kenaikan gaji yang bakal anda perolehi melebihi RM100/- setiap bulan.
Apalah sangat RM20 berbanding dapat bonus lebih dari sebulan gaji.
Sangat berbaloi dengan pelaburan RM20 anda dah dapat kerja dan tidak menganggur lagi. Setidaknya anda boleh jual bakat anda sebenarnya kepada orang ramai.
Tiada bandingnya RM20 dengan kekecewaan emosi dalam kerjaya.
Berkongsilah kos pembelian dengan rakan-rakan dan kongsikan juga kegembiraan anda dan rakan-rakan bersama-sama. Hidup lebih bahagia...lebih bererti. Usia juga makin panjang (ikut kajian: berkongsi kebahagiaan dengan orang lain akan memanjangkan lagi usia kita)

TAWARAN SEMENTARA SAHAJA!
HARGA RM20.00 AKAN DINAIKKAN PADA BILA-BILA MASA

TAWARAN HARGA RM20.00 UNTUK 100 PEMBELI PERTAMA SAHAJA

REBUT PELUANG SEKARANG DAN JADI ORANG TERDAHULU MENGETAHUI RAHSIAHRD

Ya, Puan Junaidah! Saya benar-benar ingin memiliki ebook ‘RahsiaHRD’. Tunjukkan Saya Bagaimana Nak Dapatkan Ebook Ini?"



Saya berharap Dato'/ Datin/ Tuan/ Puan/ Saudara/ Saudari berpuashati dengan penerangan saya diatas.

Jangan lupa memiliki Pakej RahsiaHRD ya.

Salam persahabatan dari saya.

Terima kasih diucapkan jika sudah membeli ebook Pakej RahsiaHRD.

Yang benar,


Junaidah Hamdan

email:  RahsiaHRD@gmail.com

P.S: Pakej 'RahsiaHRD’adalah merupakan pendedahan rahsia sistem HRD di beberapa buah syarikat besar di Malaysia. Sistem ini  telah melepasi Pensijilan ISO 9002 dan mengikut keperluan Akta 1955. Jika anda ingin cemerlang dalam kerjaya anda harus menguasai sistem pemarkahan dan penilaian sistem HRD yang dibongkar dalam Pakej ‘RahsiaHRD’ ini. Pasti KARIER ANDA LEBIH CEMERLANG DAN DAPAT MENJAGA 'PERUK NASI' KELUARGA.

P.P.S: Semua perkara berkaitan dengan sistem Jabatan Sumber Manusia pastinya  menjadi satu perkara ‘RAHSIA’ & ‘SULIT’. HRD dan KERAHSIAAN tidak dapat dipisahkan. Justeru sangat sulit mendapatkan maklumat melainkan dari saya ‘orang dalam’ yang telah lama berkecimpung dalam dunia HRD. Semua rahsia saya telah dedahkan dalam Pakej 'RahsiaHRD’

P.P.P.S: Harga yang ditawarkan buat masa ini adalah harga promosi. Ianya sangat murah berbanding apa yang anda pasti perolehi. Harga tersebut akan naik mendadak sebaik sahaja kuota jualan fasa pertama dicapai


Anda ada soalan? Anda boleh tanyakan soalan dan saya akan cuba menjawabnya sehabis baik yang mungkin.

Jika nak beri pujian sangat dialu-alukan. Saya akan berikan ebook-ebook pendek pada masa hadapan sebagai balasan.

emelkan ke rahsiaHRD@gmail.com

Hakcipta Terpelihara © 2011 RahsiaHRD.com All Rights Reserved

Penafian

Segala maklumat yang terkandung dalam ebook ini adalah untuk tujuan pengetahuan, rujukan dan maklumat semata-mata untuk meningkatkan prestasi anda dalam bidang kerjaya. Ia tidak bertujuan untuk memberi jaminan. Sistem HRD yang didedahkan adalah sistem yang telah diambil dari syarikat-syarikat yang telah melaksanakan sistem ini dengan jayanya bertahun-tahun lama. Sistem HRD ini sedikit berbeza antara satu syarikat dengan syarikat yang lain berdasarkan kepada nature of  busines, saiz bisnes dan budget yang diperuntukan untuk kakitangan. Walau bagaimanapun tips dan strategi yang diberikan telah digunapakai oleh kakitangan bertahun-tahun lamanya dan mereka telah berjaya dengan cemerlang.  Ada sebahagian  kandungan ebook ini merupakan perkongsian ilmu  terutamanya dalam sistem soalselidik yang telah diciptakan oleh pakar. Pihak kami berkongsi dengan anda kerana kami pernah melakukan soalselidik ini di syarikat dan terbukti ianya memberi kesan positif kepada kerjaya kakitangan. Segala kandungan dalam ebook ini juga bukanlah nasihat rasmi atau menepati 100% daripada apa yang dinyatakan. Ia bergantung kepada usaha yang dilakukan, masa, keadaan dan faktor-faktor lain yang mempengaruhi hasil daripada tips yang dicadangkan. Penulis sedaya upaya menyampaikan maklumat yang tepat, namun jika ada kesalahan atau maklumat yang sudah tidak relevan, ia adalah diluar jangkauan penulis. Ebook ini juga tidak bertujuan untuk menggantikan khidmat nasihat dan konsultansi oleh pakar dalam hal ehwal sistem HRD. Oleh itu, sebarang gangguan kesihatan, kesan sampingan, komplikasi, kerugian baik dalam jangkamasa pendek atau jangkamasa panjang kesan daripada kaedah-kaedah yang dicadangkan dalam ebook ini adalah diluar tanggungjawab penulis.

Junaidah Hamdan
admin RahsiaHRD.com